Hantera stress och oro med Mindfulness

Ett medvetet liv är ett hälsosamt liv

Det kan vara svårt att förklara begreppet ”mindfulness”, så låt oss ta en stund att göra ett lite tankeexperiment och prova ett medvetet liv.

Tänk dig att du går genom en stad, njuter av den friska luften och beundrar gatornas ära och vitalitet. Du sitter på en bänk bredvid en upptagen korsning, säkert borta från trafiken. Du är glad att ta en paus och njuta av landskapet och ljuden runt dig. Vad tänker du i ditt sinne när du tittar på trafiken på vägen just nu?

Du kanske märker märket, modellen och färgen på varje bil framför dig. Kanske hittar du en bil som susar förbi, kanske kommer du att se en bil springa genom ett rött ljus. Du kan tillåta dig att observera dessa visuella ledtrådar och förstå dem som information utan att behöva tolka dem som bra, dåliga eller rätta eller felaktiga.

Denna grundläggande simulering är vad många utövare använder för att beskriva ”mindfulness”. Låt oss gräva i detta viktiga men svårfångade koncept.

Vad är ”mindfulness”?

Om du tänker på livliga gator som din hjärna, representerar olika bilar dina olika idéer. De kan vara dina bekymmer, rädslor eller stress , eller de kan representera dina förhoppningar, önskningar . Människorna i ditt liv kommer att översvämma ditt sinne; dessa tankar är bilar som kör på gatorna i din hjärna.

”Mindfulness” är att fördjupa dig i varje ögonblicks medvetenhet utan någon dom alls. Det gör att dessa tankar kan komma in i ditt sinne, försvinna och försvinna ofarligt. Med andra ord, när du tänker på en oro, ett hopp eller en person, tänker du bara på det utan att bedöma dina egna tankar.

Låt oss ta ett exempel på ett uppmärksamt liv för att klargöra detta koncept. Du är orolig för att du kommer att sakna deadline. ”Mindfulness” kräver att du känner igen denna deadline, och din kropp reagerar på den med ett lite emotionellt avstånd.

De flesta människor vet inte hur man använder denna typ av separation och låter negativa tankar fortsätta att cykla. Om denna cykel får fortsätta ostört blir resultatet ångest, stress, oro och ursäkter. Men om ditt mål är att bevittna dina tankar som en ofarlig bil som säkert passerar förbi, kanske du kan undvika att hamna i dessa negativa tankar. Dessutom kan det vara tydligt och mentalt fokuserat att lämna lite utrymme åt dig själv känslomässigt.

”Mindfulness” är att fokusera på nuet. Låt oss återvända till bil analogin. ”Mindfulness” ber dig inte krana nacken för att se om den förbipasserande bilen kommer att svänga framåt, och den ber dig inte heller att se tillbaka och se hur lång trafikstockningen är. När du bara tittar på varje bil som går in i och lämnar ditt synfält, övar du ”mindfulness”.

Fördelar med ”Mindfulness”

Världen är upptagen nuförtiden, och många människor börjar sträva efter ”mindfulness” i ett försök att sänka livets takt . Den senaste utvidgningen av ”mindfulness” har fått människor att börja studera mer av fördelarna med ”mindfulness”.

Utövare har länge hävdat att ”mindfulness” har många fördelar, inklusive stressavlastning, minskade känslomässiga reaktioner, icke-idissling, mental koncentration och tillfredsställelse i relationer mellan människor.

Forskare har börjat testa dessa hypoteser. De tilldelade deltagarna till en interventionsgrupp eller en kontrollgrupp baserat på mindfulness, och sedan började forskarna utföra olika mätningar för att bestämma effekten av varje intervention.

I en undersökning undersökte forskare nästan 40 studier som inkluderade ”mindfulness-baserade interventioner.” De fann att programmet ”Mindfulness” hjälper människor med psykisk sjukdom att minska stress, ångest och depression. De drog också slutsatsen i vissa studier att när ”mindfulness” används i kombination med traditionella terapier, kan det effektivt förhindra att vissa patienter faller in i depression igen.

En annan studie visade att effekten av att öva ”mindfulness” genom regelbunden meditation kan förväntas. I detta specifika fall lärde sig deltagarna hur man mediterar inom två månader. Forskare tog bilder av deltagarnas hjärnor före och efter genomförandet av planen och fann förändringar i amygdala; amygdala är den del av hjärnan som är ansvarig för att bearbeta känslor. Genomsökningar visade att amygdala var mindre aktiv efter meditation. Låt sedan deltagarna titta på några bilder som påverkar känslor starkt och utför sedan samma hjärn skanning. De jämförde skanningsresultaten före meditation med resultaten efter att ha sett känslomässiga bilder och hittade några intressanta fenomen.

Forskarna fann att även om deltagarna inte mediterade på allvar minskade amygdalas aktivitet fortfarande. Detta resultat är intressant eftersom det innebär att även utan allvarlig meditation eller ”mindfulness” är fördelarna långvariga.

Många människor är oundvikligen misstänksamma när de hör sina vänner prata om nya trender. Även om de hör sina vänner dela sina personliga och övertygande anekdoter, kanske du tror att det inte finns någon sådan bra sak. Men när denna ”misstänkta” trend handlar om ”mindfulness” eller mindfulness-meditation, slutar vi bedöma. Vetenskapliga bevis visar att hälsofördelarna med ”mindfulness” existerar. Tveka inte, gå med i denna trend!

Hemligheten att leva ett medvetet liv varje dag

  • Sakta nerAtt leva på autonom körning är enkelt och du kan fortfarande gå framåt utan att medvetet behöva länka alla handlingar, beslut eller människor du möter. Ett knep är att tänka på de olika förändringarna under dagen och hur man långsamt och medvetet kan klara dessa förändringar. Detta kan hända det ögonblick du vaknar på morgonen innan du går ut ur sängen, eller det kan vara när du är klar med ett jobb och är redo att börja nästa jobb. När dessa förändringar kommer snabbt kan det dra dig bort från din kropp och sedan aktivera autopilotläget. Vid dessa övergångsstunder kan du stanna upp och andas djupt och sedan låta ditt sinne och din kropp gå in i ett mindfulness-läge. Detta ger dig möjlighet att samla dina tankar och förbereda dig för vad som kommer nästa.
  • Använd alla sinnen. När livet blir spänt behöver du inte bara aktivera ”mindfulness” utan också justera din kropp och alla dina känslor för att hjälpa dig att behålla ”mindfulness”. Att lyssna helt, observera, prova och röra kan hjälpa dig att upprätthålla mindfulness i varje ögonblick. Med denna mentalitet kan ett vanligt jobb bli en sensorisk upplevelse. Till exempel, hur känns jorden när du gör trädgårdsarbete? Luktar den här nya knoppen? Var uppmärksam på de färgglada färgerna på hela växten. Om det bär frukt, hur kommer det att smaka? Vad hör du när du tränar utomhus? När du stannar vid det ögonblicket och ställer dig själv dessa frågor är det nästan omöjligt att idissla om det förflutna eller oroa dig för framtiden.
  • Utveckla vanan att skriva en tacksamhetsdagbok. Börja med att skriva ner tre tacksamma saker varje dag, vilket gör att du uppmuntrar dig att sakta ner och reflektera över din dag. Tänk på varför du är tacksam för allt du skriver ner, hur de känner och vad de lägger till i ditt liv. En dagbok kan hjälpa dig att planera mer positiva utsikter och perspektiv. Om den här metoden kommer ihop med dig, försök att skriva ner fler saker varje dag eller spela in varje objekt på djupet.
  • Var uppmärksam på hjärnans hälsa. ”Mindfulness” utförs helt i din hjärna. Det kommer att fokusera din hjärna på nuet och försöka att inte bedöma det. Så nu är det dags att överväga att ge din hjärna näring . Det betyder att du bör konsumera är rik på vitamin B, ω-3 fettsyror, vitamin D, vitamin E, antioxidanter och mat . Du måste också använda din hjärna mer för att göra den på topp. Öva på att använda din hjärna med ”mindfulness” varje dag; du kan lika gärna prova att spela ett musikinstrument, delta i lektioner (från matlagning till matematik), lära dig ett nytt språk, spela minnesspel, delta i nya sporter etc.
  • Öva självrespekt. Icke-dom är nyckeln till ”mindfulness”, men ber ditt sinne att fokusera på nuet utan att bedöma det känns som ett extremt svårt kommando. Du kanske inte kan lyckas varje gång, det är okej, vara tolerant och vara snäll mot dig själv. Detta är det bästa sättet att se till att du kan komma tillbaka till nuet och gå vidare.

En annan smak: mindful eating

I dagens värld av hektiska scheman, transport och teknik är det svårt att ha tid att fokusera på hälsosam kost. Om tiden inte räcker offras ofta middagen först. Det betyder att din måltid kan börja i uppfartens uppfart och avsluta den medan du kör. Det kan också vara en tallrik med rester som du lägger i mikrovågsugnen för att värma upp snabbt och sedan äta den sen.

Att inte ge dig själv tid att sakta ner och äta lugnt kommer bara att påskynda dagens rusning. Det råder ingen tvekan om att detta kan få dig att känna dig stressad, orolig och upprörd i magen.

Om du äter på andra sätt och väljer att äta uppmärksamt och samvetsgrant kommer du att öppna fler möjligheter att öva uppmärksamhet. Det spelar ingen roll om du lagar mat från grunden eller äter förberedd mat. Att äta med mindfulness kräver att du väcker alla dina sinnen och gör det möjligt för dig att komma in i ögonblicket.

Hur luktar det? Påminner aromen dig om en plats eller ett minne? Om du äter mat direkt med fingrarna, hur känns det? Är det mjukt, löst eller flagnande? Hur känns det efter att ha lagt en liten bit i munnen? Kommer det att smälta, lösa sig eller skumma? Hur smakar maten? Får det dig att krulla munnen, eller passar det din aptit?

Att använda alla dina sinnen kräver att du spenderar tid på att justera varje sinnesintryck. Detta beteende kan få dig att njuta av en trevligare och avkopplande måltid. En annan fördel är att tugga och svälja gör att du vet att du är full tidigare , vilket innebär att du inte kommer att äta för mycket av misstag. Oavsett om du vill gå ner i vikt, gå upp eller behålla vikt hjälper det.

Att uppmärksamma de allmänna känslorna och feedbacken från hela kroppen hjälper dig att bättre förstå när och vad din kropp behöver. När var din sista måltid? Hur känns din kropp? Vilka ledtrådar ger det dig och vad säger de dig? Kom ihåg att din kropp känner sig bäst, och allt du vill är att be dig att lyssna på dess tips.

Låt ”mindfulness” vara din dagliga dogma

Att öva ”mindfulness” kräver att du subtilt förändrar ditt sätt att leva. Även om förändringen kan verka liten kan effekterna bli betydande. Att upprätthålla ”mindfulness” kan befria din kropp och ditt sinne från stress, negativa tankemönster och relaterat beteende.

När du lägger bort dessa tankemönster och distraktioner befriar du dig själv. Du kan hitta mer kreativitet, produktivitet och energi. Om du kan spendera lite tid varje dag för att öva ”mindfulness”, kommer du att utveckla en vana som gör att du kan få ett hälsosamt liv och en hälsosam livsstil.