Enkla råd om din oro och ångest om COVID-19 Viruset

Du kanske inte kan eliminera stress genom att kontrollera världen, men du kan ändra hur du reagerar på stress. Detta gör att du känner dig väldigt annorlunda. Att lindra stress resulterar vanligtvis i omedelbar lindring och ger långsiktiga fördelar för din hälsa. Att lära dig att hantera stressiga situationer nu kan till och med hjälpa dig att hantera stress i framtiden lättare.

Varför är du orolig?

Även om oroande ofta kommer att orsaka nervositet, vilket kan leda till Öka eller minska aktiviteten eller den vanliga energinivån,ryggsmärtor, huvudvärk och sömnlöshet, Magbesvär, aptitändringar,ökad vakenhet, är själva oro inte dåligt. Oro kan påminna dig om dåliga saker som kan hända och påminna dig om att förbereda dig för att undvika de dåliga saker som förväntas hända.Förutom att förbereda dig psykiskt kan ångest också hjälpa dig att hantera negativa känslor.Du kommer att förvandla en negativ känsla till en annan som är lättare att hantera.Eftersom ångest är lättare att hantera än sorg, skam och förtvivlan i viss utsträckning förvandlar vi ofta dessa negativa känslor till ångest att hantera.Även om oro är bra kan långvariga upprepade bekymmer orsaka psykiska och fysiska problem .

Men varför oroar vi oss upprepade gånger? Detta beror på att de flesta av de dåliga sakerna vi oroar oss för inte kommer att hända, så hjärnan kopplar automatiskt ”bekymmer” till ”inga dåliga saker kommer att hända”. Därför, när vi ställs inför okontrollerbara eller okontrollerbara okända, som om vi plötsligt kommer att bli sjuka eller av misstag förstöra vårt arbete, för att undvika dåliga saker, väljer vi att oroa oss om och om igen,Och ”Om jag oroar mig kommer inte dåliga saker att hända”, ”Oro är säkrare”, ”Om jag oroar mig betyder det att jag bryr mig om det”, ”Oro kan motivera mig”, ”Oro hjälper mig att lösa problem .

Bekräfta dina känslor

Bekräfta Situationen och hur du känner för den. Kom ihåg att du har rätt att känna dig orolig, men du har också förmågan att hantera denna känsla på ett mer konstruktivt sätt.

Först måste vi skilja mellan sannolikhet och möjlighet

Ett extremt möjligt exempel är att tänka att du kan dö av COVID-19. Som i många situationer är detta en möjlighet, men du kan inte fokusera ditt liv på alla möjligheter. Du måste göra val baserat på sannolikhet. För allmänheten i allmänhet är sannolikheten att dö av det nya covid-19 viruset fortfarande mycket låg, så snälla ändra dig och fokusera på det mest troliga resultatet.

Tips för att hantera informationsrelaterad stress under COVID-19

Skaffa information är viktigt, men det kan också få dig att känna dig överväldigad. Hitta en balans mellan att hålla dig lugn och minska stressnivåerna medan du lär dig om COVID-19-utbrottet. Att spendera för mycket tid på att bläddra i nyheter och oroa dig kan leda till ökade nivåer av stress och ångest.

Ordna medieplatser

Du kan börja med att begränsa tiden du surfar på Internet eller bläddrar i nyheterna. Dessutom är det första steget mot att bli av med gamla vanor att identifiera ”orsakerna” bakom ohälsosamma medievanor .

Att gå till Google för att söka efter ”nyheter om Cronaviruset” med några timmars mellanrum kommer snabbt att konsumera ditt mentala tillstånd och påskynda den ångest som orsakas av viruset. Motsvarande tillvägagångssätt är att försöka dela upp. Ställ in tiden för att få nyheter till 15 minuter om dagen så att du fortfarande kan hålla koll på den senaste utvecklingen. Det är också viktigt att se till att dina nyheter kommer från en pålitlig källa.Fokusera sedan på mer konstruktiva uppgifter som att ta hand om din familj eller hitta tid att koppla av. Försök att röra på dig, gärna utomhus och när det är ljust. Du mår bra av att vara ute i dagsljus. Du kan till exempel ta en promenad, träna utomhus, cykla eller jogga. Du kan också träna hemma till exempel med appar eller med träningspass som finns på nätet.

Att sätta en gräns för den tid du läser om nyheter och flytta din uppmärksamhet till din dagliga rutin hjälper till att minska dina bekymmer och ångest orsakade av Covid-19 virus. När du har oroande tankar och du inte kan sluta oroa dig för det kan du ha en situation som du söker ständigt online efter tankar som oroar dig. Du kan välja var du ska fokusera, så sätt en begränsning på tiden du kan få nyheter varje dag och fortsätt sedan ditt normala liv varje dag, det här är något du kan kontrollera.

När man studerade orons roll vid allmän ångest fann att oro kan användas som en buffert för att hjälpa generaliserad ångestsyndrom som är känslig för negativa humörsvängningar. Du saktar ner de negativa humörsvängningarna inför dåliga saker.

Hantera din oro

Ta dig tid att oroa dig.

Tänk på oro som ett klädesplagg, du kan lägga det platt eller vika i små bitar. I stället för att låta bekymmer ta över din dag är det bättre att ställa in en timperiod, till exempel när du pendlar, eller utrymmet före middagen, för att oroa dig för det.

Det första är att ta itu med saker som kan hanteras, till exempel om du är orolig för att gå ut utan nyckeln, kontrollera din väskan omedelbart för att förhindra att oron sprids! Vad händer om det är något som inte kan hanteras omedelbart? Det är som att oroa dig för världens ände, oroa dig för att Lämna sedan dessa för den inställda oroande tiden och oroa dig för det! Generellt sett kommer du att upptäcka att de kommer att försvinna av sig själva innan din orostid är slut!

Om ångest kvarstår vid en oplanerad tid, ge det några minuter! När allt kommer omkring är poängen med det hela inte att låta ångest ta över ditt liv eller avvisa denna känsla.

Ordna ”orostid”

Avsätt 15 till 20 minuter på eftermiddagen för att oroa dig själv. Om du har varit orolig för COVID-19 under dagen, skriv ner det och säg till dig själv: ”Jag kommer att hantera detta problem runt kl. 15.00.” När det är dags att oroa sig, fråga dig själv om dina negativa tankar är konstruktiva eller inte.

Det finns en skillnad mellan konstruktiva och icke-konstruktiva problem. Konstruktiva problem kan leda till åtgärder för att uppnå det du kan göra idag. Till exempel, vilka åtgärder kan du vidta för att minska risken? Tvätta händerna, använd pappershanddukar – gör allt som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Detta är en konstruktiv handling. En icke-konstruktiv oro är att fråga dig själv: ”Vad händer om …?” Till exempel ”Vad händer om jag går ner på gatan och någon hostar på mig? Vad händer om jag av misstag stöter på en smittad person under ett möte? ”Dessa saker ligger utanför vår kontroll, och dessa bekymmer är inte konstruktiva.

Alla behöver inte oroa sig, men om du vill oroa dig, var vänlig och avsätt en bestämd tid att oroa dig för att inte konsumera din energi utan att använda den här energin för konstruktiva handlingar.

Försök att låtsas vara säker och beslutsam för att hantera problemet

Är du alltid orolig för att göra misstag och oroa dig för att något dåligt händer .För närvarande kan du tänka på vad dina mer självsäkra vänner kommer att göra och sedan låtsas vara dem!

Det kan kännas konstigt att försöka först, men med tiden kan det öka flexibiliteten i tankar och beteenden och minska ångest. Så småningom blir det klart att det inte är försiktig ångest som håller dig säker, du är alltid säker.

Föreställ dig det värsta

Stäng ögonen och föreställ dig vad som är värst. Ju mer detaljerat desto bättre. Om bilden du föreställer dig gör dig så ledsen att du vill gråta, eller till och med börjar gråta, så har du hittat den. Ställ sedan in en tid på fem minuter och tänk på den bilden. Upprepa detta beteende varje dag, och en dag kommer du att upptäcka att du sakta har vant dig vid det. I processen kanske du har förhindrat att detta värsta fall händer, eller så har din hjärna blivit okänslig för detta repetitiva och kommer inte att hända.

Detta terapi är inte farlig, du behöver bara någon att vara med dig för att lösa problemen i implementeringsprocessen och uppmana dig att slutföra den dagliga behandlingen .

Slutligen oro ger dåliga känsla för att undvika värre situationer. Ändå är det inte att du är säkra, men du måste ge dig tid att hantera din ångest och känna dig glad och lyckligt.

Må bra

Målet är inte att bli av med bekymmer, utan att sätta dem i perspektiv. För sjukhus och regeringar är det klokt att övervaka denna situation, karantän och sätta begränsningar för att minska smittan. Detta tillvägagångssätt kan vara oroande, men kom ihåg att regeringen och vårdtjänstemän vidtar dessa åtgärder som stör människors vardag för att förbereda sig för och lösa denna situation. Bara för att de vidtar alla försiktighetsåtgärder betyder inte att det värsta kommer att hända.

Hitta en balans mellan att följa lämpliga hälsoriktlinjer och att minska intensiteten och frekvensen av oro. Var inte för optimistisk eller dum. Ignorera inte försiktiga riktlinjer. Fråga dig själv om dina idéer är konstruktiva eller inte. Det finns några saker du inte kan kontrollera, men du kan kontrollera var du fokuserar din uppmärksamhet, och du kan ta hand om dig själv genom träning, rätt kost och spendera tid med din familj.Istället för att försvinna i labyrinten av informationsöverbelastning, välj några aktiviteter du kan göra och vanor som du kan utveckla för att hjälpa dig att övervinna det extra tryck som orsakas av epidemin. 

  1. Håll dig social, dela och träffa andra på ett säkert sätt: De flesta gillar att umgås. Det är därför det är så svårt att isolera eller upprätthålla social avstånd från vänner och familj. Socialt stöd är en mycket viktig del av hälsosamma relationer och stark mental hälsa . Nätverket av kontakter du bildar med din familj och vänner spelar en nyckelroll i ditt liv och deras liv. Detta emotionella stödsystem följer dig när du känner dig stressad och stöder dig genom svåra tider. Prata med familjemedlemmar, vänner eller nära och kära som kan uppleva liknande stress och ångest. Att kommunicera och dela pålitlig information med andra, uttrycka dina känslor och berätta för dina bekymmer kan hjälpa dig att utveckla hälsosamma strategier för att bättre hantera stress. Om du inte kan träffa din familj och dina vänner ansikte mot ansikte på ett säkert sätt kan du hitta sätt att ansluta online. Alternativ för videochatt som FaceTime, ZOOM, Google Hangouts kan besökas online. Eller så kan du välja det gammaldags sättet att kommunicera, ringa, sms eller skriva brev oavsett vilken metod som passar dig bäst. 
  1. Planera att slappna av i kroppen och sinnet regelbundet: du har många alternativ-meditation, yoga, djup andning, , bad, läsning, hobbyer, lyssna på lugnande musik, försiktig stretching eller gå och jogga. Träning är särskilt användbart för att lindra långvarig stress och lindra den resulterande muskelspänningen.
  2. Kom nära naturen: Studier har visat att träning utomhus kan lindra stress och minska stresshormoner. När du njuter av naturen utomhus kommer ditt blodtryck och hjärtfrekvens att sjunka, ditt humör kommer att förbättras, känslor av ångest och stress avtar och ditt tänkande blir tydligare .Under COVID-19-pandemin är att njuta av utomhusaktiviteter också ett bra sätt att behålla det sociala avståndet.
  3. Hälsomedvetna val: Att välja ett hälsosammare sätt att ta hand om din kropp kommer att ha en positiv inverkan på din allmänna hälsa och tillstånd. Undvik snabbmat och gör ditt bästa för att förbereda och äta regelbundet en hälsosam kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och magert proteinkälla. Och glöm inte att dricka mycket vatten. Se till att sömntiden per natt når de rekommenderade 7-9 timmarna. Dessutom tvätta händerna ofta .

Om du fortfarande känner att du inte kan kontrollera din stress och ångest, och dessa känslor påverkar din hälsa och ditt dagliga liv,sök professionell hjälp. Hälso- och sjukvårdspersonal kan hjälpa dig att klargöra dina känslor och ge dig ytterligare hanteringsverktyg.