Råd om sjukdomsframkallande viruset COVID-19

Bekräfta dina känslor

Bekräfta situationen och dina tankar om den. Kom ihåg att du har rätt att känna dig orolig, men du har också förmågan att hantera denna känsla mer konstruktivt.

Först måste vi skilja sannolikhet och möjlighet

Ett mycket möjligt exempel är att tro att du kan dö av COVID19. Som i många situationer är det en möjlighet, men du kan inte fokusera ditt liv på alla möjligheter; Du måste välja utifrån sannolikhet. För allmänheten är chanserna att dö av det nya coronaviruset mycket låga, så ändra dig och fokusera på det mest troliga resultatet.

Organisera mediasajter
Att gå till Google för att söka efter ”Cronavirusnyheter” med några timmars mellanrum kommer snabbt att tömma ditt mentala tillstånd och påskynda ångest orsakad av viruset. Motsvarande tillvägagångssätt är att försöka dela. Ställ in ditt nyhetsbrev till 15 minuter om dagen så att du alltid är uppdaterad med det senaste som händer. Det är också viktigt att se till att dina nyheter kommer från en pålitlig källa. Fokusera sedan på mer konstruktiva saker som att ta hand om familjen, få jobbet gjort eller hitta tid att koppla av

Att sätta en gräns för hur länge du kan lyssna på nyheterna och fokusera din uppmärksamhet din dagliga rutin hjälper dig att minska ångest och oro som orsakas av Covid19-viruset. När du har oroliga tankar och inte kan sluta oroa dig för dem kan du hamna i en situation där du ständigt söker på internet efter tankar som gör dig orolig. Du kan välja var du vill fokusera, så ställ in en tidsgräns för att få nyheter varje dag och fortsätt sedan med ditt vanliga liv varje dag, det här är något du kan kontrollera.

Covid 19

Covid 19

 Covid19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vanligtvis blir du sjuk som en förkylning eller influensa, men du kan också ha andra symtom. Ge prover om du har symtom och stanna hemma vid behov. Covid19 går oftast över av sig själv, men kräver ibland sjukhusvård

Covid19-symtom påminner ofta om förkylning eller influensa. En del blir allvarligt sjuka, men de flesta som blir sjuka har en lindrig sjukdom.

Här är några vanliga symtom. Du kan ha ett eller flera av följande symtom:
Symtom uppträder vanligtvis efter tre till fem dagar om du redan är smittad. Ibland kan det ta upp till

14 dagar.

Infektionen kan försvinna efter några dagar. Ibland tar det längre tid.

  • rinnande eller täppt näsa
  • förändring i lukt och smak
  • hosta
  • feber
  • ont i halsen
  • huvudvärk
  • illamående
  • muskelsmärta
  • buksmärtor
  • diarré