Historiens starkaste hemlagade hostsirap

När vi av misstag smittas med hostbakterier går vi vanligtvis till apoteket för att köpa hostmedicin, vissa väljer naturliga ingredienser och andra väljer kemikalier.

De som väljer hostmedicin gjorda av naturmaterial strävar efter att hålla sig borta från kemikalier, men ibland kan läkemedel som marknadsförs som naturmaterial inte vara 100% naturliga. Så sättet att vilja ha ett naturligt hostdämpande medel är att göra det själv.

För några dagar sedan delade Facebook-användaren Norashikin Bt Hasan hur hon använder organisk ananas för att göra hostmedicin

Det finns 3 typer av ananas som ofta används på den malaysiska marknaden, honungsananas, Sarawak ananas och Morris ananas. Alla tre typer av hostmedicin kan göras där, men honungsananas rekommenderas på grund av dess kvalitet och funktionalitet.

ANNONS

Originallänk: http://www.instructables.com/id/The-BEST-Homemade-Cough-Syrup-Ever/?ALLSTEPS
Original: imthemaker
Översättare: Kalimov

(Översättares anmärkning: Dessa år säljs nationell hälsa som en vara, inte bara som solljus, luft och vatten … Ett litet problem sägs vara en terminal sjukdom som kan botas av tegelstenarna, och sedan mycket biokemiska läkemedel Låt dig ta det hem som en motsvarighet i juridisk mening – stort! Ansikte! Belopp! Sedlar! Biljetter! Sedan faller de i fickorna. Sanningen är: under skylten rasar klagomål i medicinboxen.: Tiggeri för pengar och liv. Eftersom det kan hända ändå är det bättre att prova medicinen själv.)

Bild på BÄSTA hemlagad hostsirap NÅGONSIN
För några månader sedan fick jag bronkit och fick ont ​​i halsen, så en av mina vänner, som också är nutritionist, gav mig detta, det fick mig att må bättre nästan omedelbart och det var en allvarlig livräddare. Nu när en vän eller familjemedlem är sjuk gör jag dem till en sats och eftersom det är 100% naturligt, finns det inget behov av att köpa mer kemisk hosta sirap från apoteket.
För några månader sedan fick jag bronkit, hals gör ont. Så en dietistvän gav mig denna formel. Det fick mig att må bättre nästan omedelbart, det var verkligen en livräddande medicin. Nu, så länge det finns vänner eller familjemedlemmar som är sjuka, ger jag dem en massa av detta. Eftersom det är 100% naturligt behöver vi inte längre köpa kemisk hostssirap från apoteket.

Steg 1: Ingredienser och tillbehör

1. Ingredienser och råvaror

Bild på ingredienser och
tillbehör:
material:

En liten blandningsskål
En behållare för att hålla slutprodukten i
En blandningssked
Honung (eller ännu bättre, Manuka honung) – en studie vid Penn State College of Medicine drog slutsatsen att honung kan fungera bättre för att bota hosta än receptfria läkemedel eftersom det hjälper till att lugna och täcka irriterade membran
Ingefära (fräsch eller malet) -kryddad ingefära fungerar som en slemlösande medel, vilket hjälper till att lossa och utvisa slemhinnor från lungorna
Peppar utmärkt för hosta eftersom det hjälper trängsel i bröstet och slemhinnig
Timjan (fräsch eller mald) som har antimikrobiella egenskaper, slappnar det också av musklerna i luftstrupen och bronkierna, vilket öppnar luftvägarna –
liten blandningsskål –
färdig produktbehållare –
blandningssked
– älskling(Eller använd bättre Manuka-honung) -En studie av Pennsylvania State University School of Pharmacy visar att honung är effektivare än receptfria läkemedel vid behandling av hosta. Det kan hjälpa till att lugna och skydda smärtsamma slemhinnor.
– Ingefära (färsk eller krossad) – kryddig ingefära som slemlösande medel, hjälper till att lugna och avlägsna lungslem.
– Peppar – undrar hosta, trängsel i bröstet och botande slemhälsa.
– timjan (färsk eller krossad) – motsvarande antibiotikakomponenten, medan lugnande muskelrör och luftrör, luftutloppskanaler.

Steg 2: Blandning

2. Omrörning

Bild av blandning
Blanda 8 msk honung med 3 msk varmt kranvatten
Tillsätt timjan, peppar och ingefära (tillsätt 1,5 msk vardera)
Vispa snabbt i ungefär två minuter eller tills strukturen är jämn och konsekvent.
Detta kan hålla bra i flera veckor på ett svalt, torrt ställe och i en väl förseglad behållare. Mängden ovan kommer att få dig igenom några dagar och efter det kan du göra ytterligare en sats om det behövs
1. Blanda 8 teskedar honung med 3 teskedar varmt vatten.
2. Tillsätt timjan, peppar och ingefära (1,5 teskedar vardera).
3. Rör om snabbt i ungefär två minuter eller tills ingredienserna blir enhetliga.
Den kan förvaras i flera veckor i en förseglad behållare i en sval och torr miljö. Ovanstående kvantitet räcker för att du ska kunna använda i flera dagar, och sedan kan du göra en ny sats om det behövs.

** OBS: även om det kanske inte låter … utsökt, tycker jag faktiskt väldigt mycket om smaken. Den kryddiga ingefära blandad med den söta honungen smakar härligt. Även om du förmodligen inte kommer att tappa detta i gallon, om smaken fortfarande är mycket viktigt för dig att du kan försöka lägga till några pressade citroner.
** Obs: Även om det inte ser ut … läckert, tycker jag faktiskt om smaken. Kryddig ingefära blandad med söt honung, en smak av kärlek. Du kanske inte häller mycket av denna sirap, men om smaken är viktig för dig, försök att pressa lite citronsaft i den.

Steg 3: Färdigt

Tre, komplett

Av färdig bild
Nå är du nu Färdig! Nu KAN du lysa upp någons dag genom att ge till den här SJUKA En familjemedlem, vän eller bara använda DET för dig själv. Ha kul 🙂
du är klar! Nu kan du göra någons liv bättre, bara ge det till sjuka familjemedlemmar, vänner eller för personligt bruk. Lycklig!

Jag rekommenderar att du tar 3-5 teskedar om dagen, men du kan ta så lite eller så mycket som behövs
.

(Översättaren tillade: För att undvika att bryta mot den relevanta kedjan av intressen rekommenderas det att gå in på marknaden i form av drycker. Hur som helst, föregångaren till Coca-Cola är också ett magläkemedel. Koksingefära är också ett hemmedel för förkylning.)

Läkare tar sällan medicin för hosta

Jämfört med de flesta patienter som går till apotek och rusar för att ta hostmedicin så fort de blir förkylda och hostar, använder läkare, särskilt andningsläkare, sällan medicin för att sluta hosta.

Xi Jianing, överläkare vid Andningsavdelningen vid Aerospace Center Hospital, sa i en intervju: ”Jag hostar vanligtvis och tar sällan medicin. Istället dricker jag mer varmvatten och vilar mer. Detta kan fukta luftvägarna och avgifta. Om symtomen förvärras, ta bara några kinesiska patentläkemedel som Ganmaoqingre-granulat för tecken och ta sällan västerländsk medicin.

Inte bara Xi Jianing själv tar sällan hostmedicin, men hans kollegor runt honom är också försiktiga med medicin. Anledningen är att om det inte finns någon andningssjukdom, utan hosta orsakad av förkylning, orsakas det mestadels av det kalla vädret och nedgången av din egen resistens, och infektionen av viruset, men den nuvarande hostmedicinen har bara en hostavlastande effekt och är ineffektiv mot viruset, så det kommer att lösas. Grundorsaken till hostan kan inte förstås. Dessutom har hostdämpande medel och antiinflammatoriska läkemedel olika biverkningar. Vid hosta orsakad av förkylning är nyckeln att förbättra självmotståndet.

Läkarens egen hostlindrande metod

Xi Jianing rekommenderade en gång två sätt att behandla hosta själv:

Den ena är ingefära cola, där ingefära kan skingra kyla och lindra hosta, cola kan återfukta halsen, slemlösande medel och lindra hosta. Tillsätt bara lite vatten när du kokar ingefärskola, annars blir den för viskös och för söt.

Det finns också bergssocker snöpärnsoppa, som också har goda lung- och hosteffekter.

Efter att ha använt ovanstående metoder kan den allmänna mild hostan gradvis återhämta sig. Men om hostan inte lindras efter 5 till 7 dagar, finns det en tendens att förvärras, särskilt när tjockt sputum och feber kvarstår, bör du överväga att ta medicin, men du bör ta läkemedlet under ledning av en läkare.

Kliniker ordinerar ofta host- och slemläkemedel som ambroxol (ambroxolhydroklorid oral lösning), färsk bambu purjolök etc., liksom vissa antiinflammatoriska läkemedel som sulfonamider, erytromycin och cefalosporin. När du tar patienten, var uppmärksam på om det finns några gastrointestinala biverkningar markerade i instruktionerna. Om det finns sådana instruktioner, rekommenderas det att ta 15 minuter efter måltiderna för att minska irritationen av läkemedlet i mag-tarmkanalen. tid, var särskilt uppmärksam på om det finns allergiska reaktioner.

Finns det något sputum?

       Hostens huvudfunktion är att ”släppa ut främmande kroppar.” Därför, om du hostar och har sputum, måste du ta hand om att minska slem medan du lindrar hostan, så att sputum inte utsöndras och ackumuleras i luftvägarna, vilket påverkar andningen och inducerar infektion. 

Sputum:

        Använd slemlösande läkemedel först. Om hosta och slem förlängs bör slemlösande vara grundpelaren. Slemlösande läkemedel är huvudsakligen uppdelade i två kategorier.      

       Den första typen kan öka utsöndringen i luftvägarna, göra sputum tunn och lätt att hosta upp, såsom ambroxol, ammoniumklorid, kaliumjodid, etc.     

       Den andra kategorin kan lösa upp sputum och minska dess viskositet, vilket gör det lätt att hosta upp, såsom bromhexin, slemlösande tabletter etc. Tips: Efter att ha tagit ett slemlösande medel finns det en stor mängd sputum i luftstrupen som måste spottas ut snarast. Det är inte tillrådligt att ta starka antitussivmedel just nu.   

Inget sputum:

       Antitussiva kan användas under en kort tidsperiod. Vid torr hosta utan slem, välj läkemedel efter svårighetsgraden av symtomen.    

       För svår torr hosta och irriterande hosta kan kortvarig användning av antitussiva som kodein och dextrometorfan användas i 5 till 7 dagar.      

       För mild irriterande torr hosta och paroxysmal hosta kan hostdämpande medel såsom benzonatat och benproperin väljas.   

       Tips: Långvarig användning av hostvatten som innehåller kodein kan orsaka drogberoende. Det rekommenderas att använda det under ledning av läkare och apotekare.

Andra frågan

Kan inte andas?

       Hosta åtföljs av lindrande väsande symtom, du kan ta hostmedicin med antiastmatiska ingredienser, såsom hostesirap som innehåller efedrin, vilket kan slappna av släta muskler i luftrören.   

prompt:

       Efedrin kan orsaka ångest, huvudvärk, hjärtklappning, förhöjt blodtryck, etc. Det är inte lämpligt för långvarig användning, och det rekommenderas inte heller att använda det på natten för att inte påverka sömnen.

Tredje frågan

Finns det några allergier?

       Om du har haft allergier tidigare och nyligen har utsatts för pollen och andra allergener kan det vara hosta orsakad av allergier. Du bör kontakta din läkare om du behöver ta hostmedicin som innehåller klorfeniramin och loratadin.  

prompt:

       Efter att ha tagit klorfeniramin är det lätt att orsaka extrapyramidala reaktioner som torr mun och dåsighet. De som behöver köra under dagen, delta i hög höjdoperationer och använda precisionsinstrument bör använda det med försiktighet.

Fjärde frågan

Är det vind- eller vindvärme?

       När vissa hostar väljer de receptfria hostmediciner. Denna typ av medicin är mest lämplig för kronisk eller mild hosta. Det är bäst att skilja mellan vind- och vindvärme innan du tar den.      

       1. Vindkyld hosta manifesterar sig i allmänhet som kliande hals, tunn och vit sputum eller åtföljs av nästäppa, rinnande näsa, huvudvärk, värk i extremiteterna och andra symtom. Vid den här tiden bör du välja läkemedel för att skingra vind och kyla, som Xiaoqinglong Granules, Tongxuan Lifei Pills, etc. Om du har mer slem kan du också välja Shedan Chenpi oral vätska.       

       2. Hosta mot vindvärme är i allmänhet svår, hes hosta, halsont, klibbig gul sputum eller åtföljs av gul näsa, törst, huvudvärk och andra symtom. Vid den här tiden bör du välja läkemedel för att skingra vind och värme, som Sangju Ganmao-tabletter, Qingfei-piller, Qingfei Yihuohuatan-piller, Niuhuang Snake Dan Chuanbei Liquid etc.   

       Det bör noteras att även om traditionell kinesisk medicin är relativt mild, bör långvarig användning undvikas på grund av okända biverkningar.

Tips

Oavsett hostfallet bör orsaken till hostan först klarläggas och orsaken behandlas. Vid behov följa läkarens recept.

Efter att ha tagit hostmedicin i en vecka, om symtomen inte förbättras avsevärt, bör du gå till sjukhuset för diagnos och behandling i tid. Långvarig oförklarlig hosta och sputum bör behandlas på sjukhuset först, och orsaken bör fastställas före medicinering.