Förkylning

Förkylningen är den vanligaste sjukdomen som kan förekomma under hela året. .Förkylning orsakas av ett virus, och symtomen på en förkylning är kroppens eget försvars svar för att driva bort viruset. Det främsta viruset som orsakar förkylning är adenovirus, och vissa patienter åtföljs också av bakterieinfektioner som streptokock och stafylokock. Dessa virus och bakterier finns vanligtvis i svalget, tonsillerna och näsan hos var och en av oss. När kroppens motstånd försvagas, såsom undernäring, överdriven trötthet, otillräcklig sömn, dåligt humör och kroniska sjukdomar under lång tid, tillsammans med förkylningen börjar dessa virus och bakterier föröka sig, vilket blir både vuxna och barn förkylda.

Förkylning är i allmänhet uppdelad i två kategorier: Vindkyld är förkylning orsakad av vind och kyla. Den förekommer oftare på hösten och vintern. Symtom är ont i kroppen, nästäppa och rinnande näsa, hosta och slem. Andra förkylning är på sommaren och hösten ,symtomen är hög feber, mild illamående, huvudvärk, svettningar, svullnad och ont i halsen, hosta, slem eller nästäppa, gult slem, blek hud.

Oavsett om det är de virus och bakterier eller beror på vädret, är det normal att blir sjuk när kroppensimmunförsvar är otillräcklig och kroppen är svag. Så länge du är förkyld, både vuxna och barn känner sig svag i kroppen. Du bör se efter dina levnadsvanor, matvanor och sömn, låt din kropp återgå till normal så snart som möjligt, detta är nyckeln till att bota en förkylning.

Hantera en förkylning i tid

Om du blir förkyld , fryser eller har huvudvärk, yrsel eller feber, ont i kroppen eller snuva och nästäppa, hosta eller ont i halsen, måste du hantera detta omedelbart.

  1. Eliminera viruset så snart som möjligt: Orsaken till förkylning är ett virus, och det finns ingen specifik medicin för viruset hittills, så förutom att ta vanliga läkemedel är det bästa och mest effektiva sättet att dricka mycket varmt dryck om dagen. Drick varmt dryck och gå på toaletten flera gånger är det mest effektiva sättet att bli av med viruset. Om du har ont i halsen kan du tillsätta lite salt i varmt vatten. Varma saltvatten kan snabbt lindra halsont.
  2. Bli av med frossa snart som möjligt: Kall är orsaken till förkylning.  Lök, ingefära och vitlök i diet terapi är den bästa maten att ta bort förkylning. Vissa människor gillar att använda några skivor ingefära och en sked brunt socker för att koka vatten för att ta bort förkylningen, och vissa andra tycker att äta Lök Soppa att dricka för att ta bort förkylning. När förkylning åtföljs av hosta, lägg till några vitlöksklyftor i ingefära och farinsocker och koka tillsammans. Drick det för att skingra förkylningen och lindra hostan. Kort sagt, oavsett vilken varm dryck som du dricker, kan du snabbt öka kroppens värme, öppna porerna och behandla förkylning genom svettning.  När du har kraftig förkylning kan du dricka varm medan du tar fotbad ,lägg fötterna i en hink med varm vatten i , vilket gör det lättare att svettas. 
  3. Tillräcklig sömn och vila ! så länge du har förkylningssymtom måste du vila i tid. Detta är nyckeln till att lindra tillståndet och låta kroppen återhämta sig så snart som möjligt. I allmänhet, efter att ha druckit mycket vätska, druckit varmt soppa, ingefära och Vitlök Soppa några gånger, och sedan ha fotbad med varmvatten för att svettas för att reglera kroppens temp, vila så snart som möjligt, och din kropp kommer i princip att återhämta sig snabb.
  4. Om du har feber ! Drick mycket varmt dryck , i allmänhet förekommer feber på natten. Många människor gillar inte att dricka på natten, eftersom de är rädda för att kissa påverka sömnen. Så länge det har feber, oavsett om det är dag eller natt, måste du dricka mycket.. Detta är det mest effektiva sättet att snabbt kyla ner kroppen och bli av med viruset, Så länge du svettas kan din kroppstemperatur snabbt sjunka till normal. Var uppmärksam på vila och ha varm när du fryser. Kost är mycket viktigt, dricka varm är viktig första sjukdomsdagen .Efter den första dagens akuta behandling av förkylning ,svettning kan kroppen i princip återgå till normal nästa dag, men kroppen är relativt svag. från andra dagen får äta lät mat som ägg och grönsaker och undvika mat med mycket krydda. Vila på andra dag är också mycket viktigt, att inte vara för trött.