Akupunktur

Akupunktur har använts i Kina i tusentals år. En slags kinesisk traditionell medicinsk teknik. Akupunktur används för att tränga igenom vissa akupunkter i människokroppen för att uppnå syftet att bota sjukdomar.

Hur akupunktur fungerar

Västerländsk medicinsk akupunktur är användning av akupunktur efter en medicinsk diagnos. Det handlar om att stimulera sensoriska nerver under huden och i musklerna.

Detta resulterar i att kroppen producerar naturliga ämnen, såsom smärtlindrande endorfiner. Det är troligt att dessa naturligt frisatta ämnen är ansvariga för de positiva effekterna som upplevs vid akupunktur.

En akupunkturförlopp skapar vanligtvis längre smärtlindring än när en enda behandling används.

Traditionell akupunktur är baserad på tron ​​att en energi, eller “livskraft”, flyter genom kroppen i kanaler som kallas meridianer. Denna livskraft är känd som Qi

Utövare som använder akupunktur på traditionellt sätt tror att när Qi inte flyter fritt genom kroppen kan detta orsaka sjukdom. De tror också att akupunktur kan återställa flödet av Qi och därmed återställa hälsan.

Användning av akupunktur

Akupunkturutövare – ibland kallade akupunktörer – använder akupunktur för att behandla ett stort antal hälsotillstånd. Användningen av akupunktur baseras dock inte alltid på rigorösa vetenskapliga bevis.

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) ger riktlinjer för NHS om användning av behandlingar och vård av patienter.

För närvarande rekommenderar NICE endast att man överväger akupunktur som ett behandlingsalternativ för:

Akupunktur används ofta för att behandla andra muskuloskeletala tillstånd (i ben och muskler) och smärtstillstånd, inklusive:

  • kronisk smärta, såsom  nacksmärta
  • ledvärk
  • tandvärk
  • postoperativ smärta

Beviset för effektiviteten av akupunktur jämfört med andra behandlingar är dock oklart.

Akupunktur på NHS

Akupunktur är ibland tillgänglig på NHS, oftast från läkarmottagningar eller sjukgymnaster, även om tillgången är begränsad.

De flesta akupunkturpatienter betalar för privat behandling. Kostnaden för akupunktur varierar mycket mellan utövare.

Om du behandlas av en akupunktur för ett hälsotillstånd eller funderar på att få akupunktur, är det lämpligt att diskutera detta med din läkare.

Hur akupunktur utförs

En första akupunktursession varar vanligtvis 20 minuter till 1 timme och innebär en bedömning av din allmänna hälsa, sjukdomshistoria och en fysisk undersökning, följt av insättning av akupunkturnålarna.

Behandlingskurser involverar ofta flera separata sessioner, men detta kan variera.

Insättning av nålarna

Stäng sig upp på kvinnans rygg med akupunkturnålar i den

Nålarna sätts in på specifika platser på kroppen, som utövare kallar akupunkturpunkter.

Under sessionen blir du vanligtvis ombedd att sitta eller lägga dig. Du kan också bli ombedd att ta bort några kläder så att utövaren kan komma åt vissa delar av din kropp.

Nålarna som används är mycket fina och vanligtvis några centimeter långa. De bör vara försteriliserade nålar för engångsbruk som kasseras omedelbart efter användning.

Akupunkturutövare väljer specifika punkter för att placera nålarna baserat på ditt tillstånd. Flera punkter kan användas under en typisk session, beroende på antalet symtom du har.

Nålarna kan sättas in strax under huden eller djupare så att de når muskler. När nålarna är på plats kan de vara kvar på plats under några minuter upp till cirka 30 minuter.

Du kan känna en stickning eller en tråkig värk när nålarna sätts in, men du bör inte uppleva någon betydande smärta. Om du gör det, meddela din utövare omedelbart.

Akupunktursäkerhet och reglering

Det finns ingen lagstadgad reglering av akupunktur i England.

Om du väljer att ha akupunktur rekommenderas att du kontrollerar att akupunkturläkaren antingen är en reglerad sjukvårdspersonal som läkare, sjuksköterska eller sjukgymnast eller medlem i en nationell akupunkturorganisation.

Du hittar ett ackrediterat register över akupunkturutövare på webbplatsen Professional Standards Authority for Health and Social Care.

När det görs av en kvalificerad utövare är akupunktur i allmänhet mycket säker. Sällan upplever vissa människor milda, kortvariga biverkningar som:

  • smärta där nålarna punkterar huden
  • blödning eller blåmärken där nålarna punkterar huden
  • dåsighet
  • känna sig sjuk
  • känsla yrsel eller svimning
  • försämring av redan existerande symtom

Om du har en blödningsstörning, som  hemofili , eller tar antikoagulantia , prata med din läkare innan du får akupunktur. 

Akupunktur är också vanligtvis inte rekommenderas om du har en metallallergi eller en infektion i det område där nålar kan införas.

Det är i allmänhet säkert att ha akupunktur när du är gravid. Låt din akupunkturutövare dock veta om du är gravid eftersom vissa akupunkturpunkter inte kan användas säkert under graviditeten.

Läs mer om säkerheten för kompletterande behandlingar under graviditeten .

Sidan senast granskad: 13 augusti 2019

grundförklaring1. [akupunktur]: Att punktera huden eller vävnaden med en nål (till exempel för att inympa eller tömma vätska)2. [armatur]: Varje taggig eller härdad utsprång på en insekt, särskilt den kåta delen av de yttre könsorganenDetaljerad förklaring1. En typ av traditionell kinesisk medicin. Akupunktur används för att tränga igenom vissa akupunkter i människokroppen för att uppnå syftet att bota sjukdomar.Han Mei Sheng ” Seven Fat “: “denna prins av sjukdomen, kan ingen konstruktiv kritik akupunktur moxibustion det.”2. Yu attackerade kraftigt.A Ying, “On Qu Qiubai’s Literary Posthumous Works “: ” Pig Bajie skrevs av akupunktur Wu Zhihuis ” En ny tro på universum och liv “.

Översikt

redigeraakupunkturKineserna tror inte att djävulen kan göra människor sjuka, de tror att orsaken till sjukdomen bör finnas i människokroppen. De tror att alla har två motsatta krafter, Yin och Yang. Yin är mörk, fuktig och feminin, medan Yang är ljus, torr och manlig. När de två krafterna är ur balans kommer människor att bli sjuka.Akupunktur återställer balansen mellan Yin och Yang genom att låta energi komma in i eller lämna kroppen. Tekniken är att genomborra människokroppen med en mycket tunn nål vid en specifik akupunkturpunkt i människokroppen.Det finns mer än 100 akupunkturpunkter på varje öra. Akupunkturpunkterna är fördelade längs linjerna som är förbundna med de mänskliga organen , men de motsvarar inte nerverna. Nålen i vissa punkter på örat, kan lindra kroppen bör vara en del av smärtan eller obehaget (Försök inte på deras kroppsnål, akupunktur måste gå igenom specialträning).

Försiktighetsåtgärder för akupunkturbehandling

redigera1. När fontanellen inte är stängd hos barn är akupunktur i allmänhet inte lämplig för akupunktur vid nacken . Eftersom barn inte kan samarbeta bör dessutom snabbnålsmetoden användas under akupunktur och nålen bör inte behållas.2. För gravida kvinnor inom 3 månader bör akupunktur i underlivet och lumbosakrala akupunkter förbjudas, för de över 3 månader bör akupunktur i övre delen av buken och vissa akupunkter med stark akupunkturförnimmelse som Hegu och Sanyinjiao också förbjudas. Människor med en historia av vanliga aborter bör använda akupunktur med försiktighet. Nålar bör inte användas under menstruationen om det inte är för att reglera menstruationen.3. Akupunktur är inte lämplig för hudinfektioner , sår och ärr .4. När nålen är indragen, smärtan är uppenbar eller om nålspetsen rör vid den hårda vävnaden, bör nålen dras tillbaka snarare än att fortsätta att sätta in den.5. Patienter som är överansträngda, hungriga och mentalt stressade ska inte behandlas omedelbart med akupunktur, utan de måste behandlas efter att de har återhämtat sig.6. För patienter med svag kroppsbyggnad bör stimuleringen inte vara för stark och liggpositionen bör användas så mycket som möjligt.7. Undvik akupunktur i blodkärlen för att förhindra blödning. Akupunktur är inte lämplig för patienter med spontan blödningstendens eller blödning efter skada.8. Akupunkturens vinkel, riktning och djup bör behärskas för akupunkturpunkter i ögonområdet, nacken, bröstet och ryggen och revbenen.InträdesatlasMer atlasÖversikt Atlas (1)

Vad är akupunkturbehandling?
Akupunkturbehandling är att stimulera specifika akupunkter med fina nålar och genom ledning av meridianerna i hela kroppen för att uppnå effekten av att förena qi och blod, justera inälvets funktioner och
uppnå syftet att “stärka kroppen och eliminera ondska “och” hälsovård “.

Hembehandling

Akupunkturbehandling

AKUPUNKTURBEHANDLING

Vad är akupunkturbehandling?
Akupunkturbehandling är att stimulera specifika akupunkter med fina nålar och genom ledning av meridianerna i hela kroppen för att uppnå effekten av att förena qi och blod, justera inälvets funktioner och
uppnå syftet att “stärka kroppen och eliminera ondska “och” hälsovård “.

Indikationerna för akupunkturbehandling är följande:
Kvinnors sjukdom* Manlig sjukdom (se bipacksedel)Smärtbehandling / sporttrauma*Övrig
Infertilitet (för dem som behöver naturlig befruktning)InfertilitetNacksmärtaFetma
Preoperativ konditionering för IVF och ICSIKronisk prostatitKnäsmärtaUnderhälsokonditionering
MenstruationsstörningarManlig sexuell dysfunktionMigränNeuralgi efter bältros
EndometriosReumatismÅterhämtningsperiod för stroke
Polycystiskt äggstockssyndromvrickningsömnlöshet
Störningar före och efter klimakterietTennisarmbågeKonkurrenskraftigt stresssyndrom
Komplikationer av myom i livmodernstel nackeAllergisk rinit
Kvinnors urinrörssyndromIschiasAnsiktsförlamning
Acne vulgaris
Ménières sjukdom
Trigeminusneuralgi
tinnitus
Känns akupunktur smärtsam?

Upplevelsen av akupunkturbehandling varierar från person till person.Några människor har inget uppenbart obehag och kan till och med somna lugnt under behandlingen. Inom.

Är akupunktur säker?

Så länge operatören är kvalificerad kinesisk läkare och har tillräcklig utbildning och erfarenhet är akupunkturterapi säker. Nålarna som används i detta centrum är strikt steriliserade och förseglade, engångsnålar, säkra och hygieniska.

Fördelar med akupunktur

• Akupunkturbehandling fungerar genom att stimulera akupunkturpunkter på kroppen.

• Låt din kropp spela en självläkande eller reparerande effekt.

• För att uppnå syftet att lindra smärta.

Hur många behandlingar behöver du för att se effekten?

Effekten av akupunkturbehandling varierar från person till person, och behandlingsförloppet är olika för olika sjukdomar och för olika individer. Vissa individer kan känna uppenbar lättnad när de får den första behandlingen. Om tillståndet är mer komplicerat eller om sjukdomen har en lång tid, kommer det att ta en längre behandlingsperiod att konsolidera. Läkaren kommer att informera den specifika medicinska planen vid första besöket.

Akupunkturbedövningsnål och dess metod
Abstrakt
Uppfinningen beskriver en akupunkturbedövningsnål, innefattande en förbättrad akupunkturnål, en nål, en gummikudde och en lapp. Den nedre änden av nålhylsan är försedd med en lutande yta för att vara fast förbunden med gummikudden och mitten av lockets nedre ände har en konkav del; delar av akupunkturnålarnas handtag är ordentligt sammankopplade. Den förbättrade akupunkturen inkluderar handtaget, roten och nålkroppen; gummikudden är placerad i nålens nedre ände locket och fast förbundet med nålskyddet. Den övergripande formen på hålet i gummikudden är konlik, tvärsnittet är en ring; lappen är en ihålig ring ensidig självhäftande lapp passerade genom nålen handtaget är nålskyddet placerad på nålskyddet och akupunktur anestesi nålen klistras och fixeras på huden. Dessutom beskriver föreliggande uppfinning också användningsmetoden för akupunkturanestesi. Uppfinningen underlättar inte bara operationen utan möjliggör också för akupunkturnålarna att korrekt fixera akupunkterna, garanterar effekten av akupunkturanalgesi och kan också lindra patientens smärta och är mer gynnsam för utvecklingen av akupunkturbedövningsarbetet och främjande av traditionell kinesisk medicinkultur.